‘Zmajevi’ ispraćeni sa sarajevskog aerodroma

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je otputovala sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu za Frankfurt odakle će letjeti za Sjedinjene Američke Države, gdje će odraditi drugi dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Pred rekordno velikim brojem novinara je održana konferencija za medije na kojoj je selektor Safet Sušić rekao da reprezentacija u Brazilu neće razočarati, javlja Anadolu Agency (AA).

Novinarima se prvi obratio predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) Elvedin Begić koji je rekao da je ovo još jedan historijski korak. On je rekao da istovremeno osjećaju ponos zbog odlaska na SP i bol zbog stradalih u poplavama.

“Pokušavamo da na svaki način podržimo te ljude i ovim korakom na SP naši najbolji ambasadori učinit će sve da svijet ne zaboravi te ljude. Ovi igrači zaslužili su da ih podržimo. Zaželimo im sreću u Brazilu”, rekao je Begić.

Selektor Sušić je rekao da nije očekivao ovoliki broj novinara te konstatovao da je većina igrača potpuno spremna za SP koje za njih može početi već sutra. Popularni Pape je rekao da ima određenih problema s lakšim povredama nekoliko igrača i da je jedina ozbiljnija povreda Ermina Bičakčića. Ipak, Sušić se nada da će pouzdani stoper biti zdrav do početka Mundijala.

“Atmosfera je bila izvanredna. Momci su fenomenalno radili i pred vama ovdje insistiram da nastave ovako, u što ne sumnjam. Oni su ozbiljni i ambiciozni. Nećemo razočarati na SP”, rekao je Sušić.

Kapiten Emir Spahić je rekao da je zadovoljan atmosferom  i treninzima na pripremama.

“Odlazimo iz Bosne, ali Bosnu nosimo sa sobom”, rekao je Spahić i naglasio kako je bilo sve teško proživljavati zbog poplava i stradalih te kako je to motiv više da budu još bolji na nastupima u Brazilu.

Posted by on 2014-05-28. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login