Zmajevima Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva

Nogometna reprezentacija BiHVijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva su nakon pauze usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne, grupne i pojedinačne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva u 2014.godini koji je Komisija za provođenje procedure glasanja u prvom krugu zaključila.

Vijećnici su sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli kolektivne Šestoaprilske nagrade Muškoj nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Također, sa 26 glasova za i jedan suzdržan usvojen je projedlog o dodjeli grupne Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva arhitekti Erhadu Mulabegoviću i Smaji Mulaomeroviću.

Vijećnici su sa 24 glasa za, dva protiv i jedan suzdržan usvojili prijedlog o dodjeli pojedinačne nagrade Nadi Đurevskoj.

Dobitnicima će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici 6.aprila, a nagradu će im uručiti gradonačelnik Grada Sarajeva prof.dr Ivo Komšić.

Na sjednici vijećnici će se poslije razmatranja izjasniti o prijedlogu dodjele priznanja počasni građanin Grada Sarajeva za šest kandidata, javlja Fena.

Prema izvještaju Komisije za provođenje procedure glasanja, za pojedinačnu nagradu predloženo je 11 kandidata, a Esad Duraković i Nada Đurevska su dobili najveći broj glasova u prvom krugu.

Također, kandidat za grupnu nagradu su arhitekti Ferhad Mulabegović i Smajo Mulaomerović, dok su za kolektivnu nagradu predloženi Udruženje ‘Sarajevo-Taxi’, Nogometna fudbalska reprezentacija BiH, Muška nogometna reprezentacija BiH, Kantonalna JU ‘Gentološki centar’ Sarajevo, Muslimansko dobrotvorno društvo ‘Merhamet’ i Udruženje za zaštitu tekovina borbe za BiH.

Posted by on 2014-02-27. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login