Zoster i Polaroid Trip večeras u Domu mladih

Muzička scena Kaktus

Muzička scena Kaktus

Na šestom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan večeras u amfiteatru Doma mladih, nastupit će poznati mostarski bend Zoster i sarajevski sastav Polaroid Trip. Ulaznice za ovaj događaj, koji počinje u 20 sati i 30 minuta, koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM.

Mostarski bend Zoster nastao je 2000. godine. Demo album su snimili u februaru 2004. godine, te postali hit na lokalnim radio stanicama. Nakon prvog albuma, postali su miljenici kako bosanskohercegovačke, tako i publike u regionu, zahvaljujući muzičkom stilu koji je prozvan bh. reggeaom. Dosad su izdali tri albuma – Ojužilo (2005), Festival budala (2007) i Imači kada (2011).

Bend Polaroid Trip nastao je u maju 2010. godine, a ubrzo nakon toga počinju sa snimanjem prvih pjesama. Težnja benda je da stvara pjesme sa specifičnim balansom melodije, osjećaja i energije umotanih u moderni zvuk i ritam. Bend je pobjednik takmičenja demo bendova Jaeger Music Night 2011, i trenutno priprema svoj prvi album.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Nakon bendova Zoster i Polaroid Trip, u maju će uslijediti nastupi izvođača Sikter, Killing Jazz Hard Core Baby, Kontra DJs…

Posted by on 2013-05-10. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login