Zvučna imena u žirijima Mediteran Film Festivala

Mediteran Film FestivalI ove godine u žirijima Mediteran Film Festivala, koji će se održati u Širokom Brijegu od 23. do 26. augusta, sjedit će zvučna imena.

O najboljem filmu u kategoriji dugometražnog dokumentarca odlučivat će žiri kojeg će činiti bosanskohercegovački reditelj i producent Ademir Kenović, tvorac legendarnih filmova ”Kuduz” i ”Ovo malo duše”, španjolski dokumentarist Jorge Tur Moltó te hrvatska scenaristica i redateljica Vlatka Vorkapić.

U kategoriji kratkih dokumentarnih filmova o najboljima će odlučivati bosanskohercegovački književnik i scenarist Josip Mlakić, američki filmski, video i fotografski stvaratelj Kyle Joseph Petty te hrvatski književnik i filmski kritičar Gordan Nuhanović.
U konkurenciji dugih dokumentarnih filmova bit će prikazano 12 radova, dok će u konkurenciji kratkih dokumentaraca biti prikazano deset filmova, koji se natječu za ‘grand prix’ MFF projektor, drugu nagradu MFF projektor te treću nagradu koju glasanjem dodjeljuje publika.

Inače, uz takmičarski program, ovogodišnji, 18. po redu Mediteran Film Festival, održat će se i off programi u sklopu kojih će biti upriličene dječje projekcije, projekcije domaćih autora te radionice. Festivalske večeri bit će obogaćene i muzičkim programima.

Biografije članova žirija i više detalja o Festivalu mogu se pronaći na službenim internetskim stranicama Festivala www.mff.ba.

Posted by on 2017-08-10. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login