Mijanmar: Zabranjen pristup Facebooku, Instagramu i WhatsAppu

Vojska Mijanmara, koja je izvela udar u toj zemlji, privremeno je zabranila pristup društvenoj mreži Facebook.

Mijanmar

Ministarstvo za komunikacije i informacije saopštilo je da je državnoj telekomunikacionoj kompaniji MPT i privatnim internet serverima u zemlji naređeno da zabrane pristup toj društvenoj mreži do 7. februara.

“Takva odluka je donesena kako bi osigurala stabilnost. Trenutno, pojedinci dijele lažne vijesti na Facebooku što uzrokuje zbunjenost građana”, navedeno je u saopštenju.

Kompanija MPT, koja ima 23 miliona korisnika, potom je zabranila pristup ne samo Facebooku, već i Instagramu i WhatsAppu, dok su druge telekomunikacione kompanije blokirale samo Facebook.

Portparol Facebooka Endi Ston potvrdio je da toj društvenoj mreži ne može da se pristupi iz Mijanmara.

U ponedjeljak, Vojska Mijanmara proglasila je vanredno stanje, nekoliko sati nakon što je privela čelnike države i ostale članove vladajuće Nacionalne lige za demokratiju (NLD).

Vojska je navela da je udar izvršen zbog navodnih izbornih prevara, što je rezultiralo da vladajuću većinu u parlamentu dobije NLD.

Posted by on 2021-02-04. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login