Pitanja i odgovori

Šta je BiH-X?
Portal bih-x je nastao kao rezultat planiranog projekta koji bi unaprijedio turističku ponudu, i pružio osnovne informacije o našoj domovini, posjetiocima kako iz BiH, tako i iz inostranstva.

Gdje mogu pronaći aktuelne vijesti iz Mog grada?
BiH-X već duže vremena radi na prikupljanju i objedinjavanju insoframcija iz svih gradova BiH. U sekciji novosti i dešavanja pod linkom Bosna i Hercegovina možete pronaći najnovije vijesti iz svakog grada i mjesta u BiH.

Kako ću pronaći osnovne informacije o Bosni i Hercegovini?
To je veoma jednostavno i lako. U rubrici BH INFO možete pronaći sve najbitnije onformacije o Bosni i Hercegovini, bilo da Vas zanima geografija/zemljopis, kultura, stanovništvo, historija/povijest, sport, klima ili ekologija.

Gdje ću pronaći servisne informacije?
Rubrika BH INFO Vam nudi mogućnost, da se između ostaloga, informišete o stanju na putevima, bitnim telefonskim brojevima, vremenskoj prognozi, ambasadama i njihovim kontaktima, pa sve do TV Programa većih TV stanica u BiH.

Da li mogu koristiti fotografije, tekstualni, video ili audio sadržaj sa portala BiH-X?
Naravno. Informativno-turistički portal Bosne i Hercegovine i postoji da bi pojedinci, udruženja i organizacije sadržaj mogle koristiti, ali isključivo u nekomercijalne svrhe. Sve što trebate uraditi jeste da pošaljete e-mail na adresu info@bih-x.info, pojasnite našoj redakciji što Vam je potrebno i u koje ćete svrhe koristiti naš materijal. Ukoliko ne bude naznaka da kršite naša autorska prava, dozvolu kao i odgovor za korištenje sadržaja dobiti ćete u roku najkasnije od 48h.

Želio bih pronaći adekvatan smještaj u BiH, da li mi Vaš portal to omogućuje, kao i rezervaciju istog?
Na stranicama našeg portala možete pronaći smještajne kapacitete iz bilo kojeg dijela Bosne i Hercegovine, bilo da je u pitanju hotelski ili motelski smještaj, apartmani, iznajmljivanje vikendica, kamp smještaj…. Trenutno smo u fazi priprema kako bi naši posjetioci putem portala mogli direktno rezervirati smještaj u gore navedenim lokacijama. Za sada možete pronaći sve smještajne kapacitete u našoj domovini (sortirane po gradovima), pronaći adresu, broj telefona i sl.

Trebaju mi kontakt telefoni ambasada i konzularnih predstavništva u BiH?
U rubrici BH INFO, pod Ambasade u BiH možete pronaći sve detaljne informacije, kao i Vama bitne adrese i kontakte.

Želio bih biti dio BiH-x tima i pomoći u što boljem predstvljanju BiH, kako u našoj zemlji, tako i u inozemstvu.
Ukoliko ste ljubitelj fotografija, bavili ste se ili se još bavite novinarstvom, često putujete i željeli biste podijeliti svoje dojmove s drugim osobama, ili generalno mislite da biste mogli pomoći u promocije BiH, pošaljite Vaš zahtejv na e-mail adresu info@bih-x.info, uz eventualno CV i pismo namjere.

Imam fotografije koje bih želio podijeliti s Vašim posjetiocima, građanima BiH, kao i dijasporom. Kako Vas mogu kontaktirati i zaštititi svoja prava od eventualnih zlooupotreba?
Sve vaše fotografije biti će zaštićene vodenim žigom, te će svaka biti potpisana Vašim imenom i prezimenom, kao zaštita od zloupotreba. Za detaljnije informacije kontaktirajte nas.

Kako Vam mogu poslati informaciju iz Mog grada?
Sve informacije koje posjedujete, vijesti, fotografije, video ili audio zapise, možete nam poslati poruku, te će iste biti objavljene. Sve što trebate da uradite jeste da ispunite FORMULAR, a Vaša informacija će biti proslijeđena u redakciju i eventualno obrađena.