Rafting

Rafting BiH

Rafting BiH

Rafting je spuštanje po manje ili više divljim rijekama u gumenom čamcu koji se naziva raft. To je avantura i pravi sportski i turistički užitak. Rafting izleti su pogodni za svakoga i nije potrebno prethodno znanje iz veslanja. Rafting vodiči su iskusni kajakaši-skiperi, vrsni poznavaoci divljih voda, te ćete uz njih na atraktivan i neobičan način doživjeti ljepotu bosanskohercegovačkih rijeka i njenih kanjona.

Rijeka Una je jedna od najljepših i najčistijih rijeka svijeta. Neokrnjena priroda doline rijeke Une i njeni smaragdni brzaci će vas impresionirati i ne propustite priliku da veslate po njoj. Štrbački buk i Veliki kanjon, najljepše dijelove rijeke Une, možete otkriti samo kajakom, kanuom ili raftom.

Rijeka Neretva ulijeva se u Jadransko more i sa svojim pritokama čini zasebnu cjelinu. Izvire u planinskim predjelima i najvećim dijelom svoga toka ima odlike planinske rijeke. Poznata je po svojoj zelenoj boji, čistoj i u svom gornjem toku potpuno pitkoj vodi. Rafting dionica udaljena oko 6 km od Centra Konjica, plaža Džajića buk (polazna i dolazna stanica).

Na području općine Konjic deset rafting klubova nudi svoje usluge po jedinstvenoj cijeni od 60 KM. Pri tome nema razlike između domaćih i stranih posjetitelja. Dionica je duga oko 25 kilometara i vožnja s odmorom i pauzama traje skoro pet sati. Na ušću rijeke Rakitnice u Neretvu obavezno je zaustavljanje uz ručak i piće.