10 najstrašnijih fobija na poslu

Psihijatrijska literatura je puna primjera čudnih i slabo poznatih fobija. Postoji pentheraphobia – strah od punice, omphalophobia – strah od pupka i consecotaleophobia – strah od kineskih štapića. Tu su i lutraphobia (strah od vidre ili vidrinog krzna) ili peladophobia (strah od ćelavih ljudi).

posao, glavobolja, problemiBudući da postoji službena fobija za sve čega se ikad neko bojao, iznenađujuće je da se fobije na poslu vrlo rijetko spominju u relevantnoj literaturi. Stoga je ekipa sa LiveCareer.com napravila je neformalnu anketu, a rezultat je sljedeća lista 10 najčešćih fobija na poslu:

Tonerphobia – strah od promjene tonera. Unutrašnjost printera i fotokopirnih uređaja je tamna i zastrašujuća. Posegnuti unutra među crijeva i žice će uliti strah u kosti i najhrabrijim smrtnicima.

Javabreathophobia – strah biti zarobljen u razgovoru licem u lice s osobom koja ima dah po kafi. Starbucks prodaje pepermint bombone tik uz blagajnu – s razlogom.

Splashaphobia – strah od promjene boce na aparatu za vodu. Te boce su dosta teške, a kada ih okrenete ko zna koliko jako ćete poplaviti kancelariju? Bolje je ostaviti to sljedećoj žednoj osobi…

Zombiephobia – strah da vam ne postane toliko dosadno da počnete razmišljati kako ćete se pretvoriti u zombija. Ovo se obično događa kada ste na monotonom poslu gdje imate vremena puno razmišljati.

Popophobia – strah od toga da ne poludite kada kolega na radnom mjestu kraj vas ponovo stavi žvakaću gumu u usta i počne puhati balone te ih pucati na najiritantniji mogući način.

PizzaSciencefairophobia – strah od onoga što raste na ostacima hrane u frižideru kuhinje na poslu. Dlakava pizza jednostavno nije u redu.

Tunaphobia – strah od vašeg susjeda na radnom mjestu koji za ručak odmotava još jedan sendvič od tune. Tunaphobia nije ograničena na sendviče od ribe, ona se odnosi na bilo koju hranu od čijeg mirisa se ne može pobjeći.

Forwardphobia – strah od primanja proslijeđenih e-mailova sa slatkim pričama o prijateljstvu ili slikama mlade divljači.

Cubaphobia – strah od ružnih, bezdušnih prostora u bež boji sa zidovima koji su pet metara visoki i pojačavaju svaki antipatičan telefonski razgovor u okviru 100 metara.

Weekendophobia – strah od sveprisutnog pitanja “Pa koji su ti planovi za vikend?” ili “Kako si proveo vikend?” od ljudi kojima apsolutno nije stalo nimalo do vas. Može prouzročiti nastajanje ‘trajnog vikenda’ s vaše strane.

Ako se stvarno užasavate od odlaska na posao problem možda nije u iritantnoj kolegici i njenim žvakaćim gumama. Možda ste na pogrešnom radnom mjestu.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-17. Filed under Magazin, Uspjeh & Karijera. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login