Bugojno

Bugojno

Nakon uspješno provedene akcije čišćenja rijeke Vrbas u dužini oko 500 metara na lokacijama u blizini naselja Kula, u organizaciji Eko-rafting kluba Bugojno danas su nastavljene aktivnosti na tom planu u području prema Drvetinama.

Kako je Feni kazao predsjednik Eko-rafting kluba i direktor firme MacolaMirza Hadžiabdić, ručno i mašinama nastojat će se iz Vrbasa ukloniti smeće i grane koje onemogućavaju normalan protok vodi i predstavljaju potencijalnu opasnost za raftere, kojih je sve više na Vrbasu.

Cilj je da se do narednog ljeta stvore uvjeti za održavanje mini vrbaske regate na potezu od Vrbaskog mosta u Bugojnu, preko Kopčića u Donjem Vakufu, do Jajca.

Organizatori akcije su ponosni onim što su uradili dosad kada je u pitanju čišćenje Vrbasa, ali i ostali projekti koje su uspješno realizirali.

Pozvali su sve zainteresirane građane da im se pridruže i da svojim učešćem doprinesu ljepšem izgledu Vrbasa i zdravijem okruženju za život svih stanovnika Bugojna.

Posted by on 2011-08-15. Filed under Bugojno, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login