4 biljke za detoksikaciju

Limun

Limun

Zdravo tijelo zahtjeva detoksikaciju organizma. Tvari koje imaju negativan učinak na vaše zdravo funkcioniranje treba eliminirati, a najjednostavniji način za to je da pijete dovoljno vode.

Svi vi koji niste ljubitelji te tekućine bez boje, okusa i mirisa, svoje ‘muke’ konzumiranja iste možete si olakšati tako da u vodu dodate biljke koje će joj obogatiti okus i poboljšati njenu učinkovitost.

Kako bi ovaj recept bio što učinkovitiji, potrebne namirnice narežite i stavite u posudu ili bocu s vodom te pustite da odstoje u hladnjaku preko noći. Nakon toga možete započeti s ukusnom i zdravom detoksikacijom.

1. Limun

Ovo voće uistinu nije problem nabaviti tokom cijele godine, a iznimno je moćno pri čišćenju organizma. Iscijedite ga u vodu, ako ste sigurni da nije špricano ili na bilo koji način hemijski tretirano, narežite ga na kriške i dodajte ga vodi.

2. Metvica

Umjesto da dodajete šećer – za koji vjerujemo nije potrebno ponavljati koliko je štetan – slatkoću ovako spravljenoj vodi ćete dodati upravo metvicom koja smiruje nadražen trbuh i poboljšava probavu.

3. Krastavac

Par kriški ovog povrća bogatog sastojcima koji potpomažu protuupalne procese, pospješit će dodatnu hidrataciju organizma.

4. Đumbir

Ako niste naviknuti na specifičan okus ovog korijena, za početak naribajte manju količinu, pa kasnije po želji povećavajte dozu. Pročišćavanje organizma uz đumbir je zagarantirano, a odličan je i za reguliranje probave.

Posted by on 2013-08-19. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login