5. aprila izjašnjavanje o nepovjerenju Vladi KS

Kanton Sarajevo, Vlada

Kanton Sarajevo, Vlada

Iako je danas na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo bilo više prijedloga o datumu sjednice na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti Prijedlog odluke o izjašnjavanju nepovjerenja Vladi KS-a, konačni datum za održavanje sjednice je 5. april.

Ovaj prijedlog prihvatila su 32 prisutna zastupnika.

Potpisnici inicijative za održavanje ovakve sjednice su zastupnici u SKS-u iz SDP-a, SDU-a i BPS-a, koji čine jednu trećinu zastupnika.

Mirjana Deak, zastupnica SDU-a u SKS-u, kazala je da su se potpisnici složili da datum održavanja ove sjednice bude 6. aprila.

Međutim, Dženana Zlatar, zastupnica SDA, kazala je da 6. april treba biti dan za ljepše teme, jer je 6. aprila Dan Grada Sarajeva.

“Ispit za svaku vladu pa tako i ovu je donošenje budžeta, zato bi sjednica na ovaj datum imala veoma drugačiju dimenziju”, dodala je Zlatar.

Bio je tu i prijedlog 1. april, ali većina zastupnika se složila da bi onda sve ličino na prvoaprilsku šalu tako da taj prijedlog nije usvojen, iako je Amir Zukić, zastupnik SDA, kazao da upravo ovaj datum odgovara tematici.

O održavanju ove skupštine KS-a, prema poslovniku, Vlada može, ali i ne mora da se izjasni, ali ako bude htjela da se izjasni svoj zaključak je dužna dostaviti zastupnicima u Skupštini najkasnije do 19. marta.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-12. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login