5 zdravstvenih problema koje možete riješiti seksom

Višak kilograma, glavobolja, loše raspoloženje…samo su neke od tegoba kojih se možete osloboditi vođenjem ljubavi. Pogledajte na šta još seks djeluje ljekovito.

seks, zavođenje, djevojkaVođenje ljubavi ima „iscjeliteljske moći“ naročito za bolesti koje imaju psihosomatsko porijeklo. Naučnici smatraju da je redovno upražnjavanje seksa i neprevaziđen eliksir mladosti, kao i tajna gipkih mišića.

1. Lijek za srce

Za vrijeme seksa dišemo ubrzanim tempom, a to podiže nivo kiseonika u plućima. Poznato je da kiseonik blagotvorno djeluje na rad svih vitalnih organa. Seksom se podiže i količina ženskog hormona estrogena koji blagotvorno djeluje na srce.

2. Smanjuje holesterol

Kod muškaraca tokom seksa se povećava se nivo testosterona. Muški hormon pomaže očuvanju teških kostiju i mišića, a osim toga seksom se smanjuje i nivo holesterola.

3. Ublažava artritis

Seksom se možete osloboditi glavobolje i bolova uzrokovanih artritisom. Ukoliko ste konstantno pod stresom i želite popraviti raspoloženje, ne postoji bolja terapija od seksa. Odličan je i za očuvanje prostate.

4. „Ubica“ kilograma

Ako poslije seksa osjećate umor, znači da ste se dovoljno iscrpjeli što je pozitivno. Naučnici tvrde da samo strasno ljubljenje tri puta nedjeljno „sprži“ čak 7.500 kalorija godišnje što je kao da pretrčite 120 kilometara. Ne treba ni da vam računamo onda koliko kalorija se možete osloboditi kada biste imali seks tri puta nedjeljno.

5. Olakšava pms

Seks olakšava menstruacione tegobe. Istraživanje u kojem je učestvovalo više od 1.000 žena pokazalo je da žene koje redovno uživaju u seksualnim odnosima nemaju menstruacione bolove. To se dešava zbog toga što stezanje materice tokom orgazma smanjuje napetost mišića.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login