9. novembra ”Dan Bosne i Hercegovine”

Ljubljana

Ljubljana

Slovenski poslovni klub Sarajevo 9. novembra u Ljubljani organizira ”Dan Bosne i Hercegovine”, odnosno susret privrednika Republike Slovenije i BiH.

Na jednodnevnom skupu predstavit će se poslovni subjekti koje interesiraju zajednička ulaganja, zajednički nastup ili projekti, finansirani od Evropske unije, kao i prodor i distribucija na evropskom  tržištu.

Skup je, kako se navodi u saopćenju Slovenskog poslovnog kluba, odlična prilika i za medijsko predstavljanje države Bosne i Hercegovine, njenih turističkih potencijala i  privrednih prilika.

Na ovom značajnom B2B susretu bit će održan i okrugli sto o temi: ”Privredna saradnja između Bosne i Hercegovine i Republike Slovenije – mogućnosti i poteškoće”.

Učešće je potvrdilo nekoliko eminentnih kompanija iz BiH kao što su: Elektroprivreda, Bosnalijek, Željeznice FBiH, Klas i dr.

Slovenski  poslovni klub od 2006. godine radi na uvezivanju slovenskih  i bh.  privrednih subjekata te priprema poslovne susrete i prosljeđuje informacije.

Posted by on 2011-10-19. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login