Otvorena izložba ‘Nepokoreni Mostar u borbi za slobodu’

Mostar

Mostar

Manifestacija “Dani antifašizma u Mostaru”, koja se održava u povodu obilježavanja 73. godišnjice oslobođenja Mostara od fašizma u Drugom svjetskom ratu, započela je otvorenjem izložbe “Nepokoreni Mostar u borbi za slobodu” u Narodnom pozorištu Mostar.

U sklopu manifestacije, uz ostalo, u srijedu, 14. februara, u Centru za kulturu Mostar u 19 sati bit će predstavljeno drugo izdanje knjige “Tito i mi- jučer, danas, sutra” o kojoj će govoriti Besima Borić, Slavo Kukić i Esad Bajtal, a 15. februara u Hotelu “Bristol” u 19 sati održat će se tribina “Spomeničko naslijeđe NOB-a i kultura sjećanja”. Uvodničari na tribini bit će Tomislav Išek i Senada Demirović-Habibija.

Centralna manifestacija obilježavanja koja će, prema najavama organizatora, okupiti preko hiljadu gostiju iz BiH i zemalja bivše Jugoslavije biti će održana u subotu, 17. februara. Tom prilikom, u Narodnom pozorištu Mostar u 10 sati bit će održana svečana akademija, a nakon nje, u 12:30 sati, polaganje cvijeća na Partizansko spomen groblje u Mostaru.

Posted by on 2018-02-13. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login