Raspisan konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”

Srđan Aleksić

Srđan Aleksić

Mreža za izgradnju mira , u okviru projekta PRO-Budućnost, raspisala je konkurs za novinarsku nagradu “Srđan Aleksić”, za profesionalno izvještavanje o marginaliziranim grupama u kontinuitetu i za razvoj društveno odgovornog novinarstva, saopćeno je.

Na konkursu mogu učestvovati organizacije civilnog društva iz BiH, grupe koje djeluju u okviru projekta PRO-Budućnost, novinari i novinarke.

“Pozivamo organizacije civilnog društva da i ove godine predlože novinare i novinarke, emisije i medije koji profesionalno izvještavaju o marginalizovanim i ranjivim grupama, koriste politički korektnu terminologiju, koji promovišu toleranciju, mir i suživot i time doprinose razvoju društveno odgovornog novinarstva. Takodje, vas pozivamo da promovišete poziv u vašim lokalnim zajednicama, da ga podijelite organizacijama i medijima sa kojima sarađujete”, navodi se u pozivu mreže za izgradnju mira.

Detalji o prijavi se mogu pogledati na ovom linku. Rok za prijavu je 31. juli.

Novinarska nagrada “Srđan Aleksić” se već petu godinu dodjeljuje u okviru USAID-ovog projekta PRO-Budućnost, koji provodi humanitarna organizacija Catholic Relief Services (CRS), sa partnerima.

Ove godine nagrada će se dodijeliti 21. septembra na Međunarodni dan mira, navodi se u saopćenju.

Posted by on 2018-04-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login