Adrenalin park jedini u BiH

Adrenalin park U Kantonu Sarajevo posljednjih godina evidentan je porast broja turista. I dok u zimskim mjesecima uglavnom posjećuju planine i izletišta u okolini grada ljeti većina ostaje u gradu.

Na lokalitetu Otesa u blizini Sarajeva prošle godine je otvoren Adrenalin park koji svim posjetiteljima nudi nove i raznovrsne sadržaje. Ove godine postao je i omiljena destinacija brojnih turista kao i Sarajlija koji žele ovdje provesti vrijeme i osloboditi se od stresa.

Najveća atrakcija u Adrenalin parku je 200 metarska žica za spuštanje, te takozvani šumski adrenalin labrint sa preprekama od gume i drvenih greda koji posjetitelji prelaze na nekih petnestak metara od zemlje.Ova vježba je namijenjena oslobaađanju straha i razvoju motoričkih sposobnosti. I pored toga što djeluje opasno svi oni koji koji se odluče da uživaju u prirodi i oslobađanju adrenalina potpuno su sigurni.

Motiv za izgradnju ovog parka bilo je oslobađanje od stresa kojem je većina građana svakodnevno izložena .Ova metoda liječenja primjenjuje se godinama u zapadnoevropskim zemljama. Oslobađanje od negativnih emocija kroz potiskivanje straha te vrijeme provedeno u zdravom prirodnom okruženju samo su neki od sadržaja.

Adrenalin park prostire se na 120 dunuma zemlje. Nudi sadržaje kako za najmlađe tako i za one u godinama. Na njemu se nalaze tri paintball parka , tereni za odbojku, stoni nogomet kao i dječije igralište.

Posted by on 2011-08-08. Filed under Sarajevo, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login