Air France mora isplatiti 1,16 miliona dolara porodici žrtve avionske nesreće

Air FranceBrazilski sudija naredio je francuskoj aviokompaniji Air France da plati odštetu u iznosu od 1,16 miliona dolara porodici žrtve avionske nesreće koja se desila prošle godine, u kojoj je poginulo 228 osoba. Sudija u Rio de Janeiru donio je odluku da francuska kompanija plati odštetu za smrt Marcele Valpacos Fonseca Lima, koja je bila vrhovni tužilac u tom gradu.

U odluci je navedeno da je avionska nesreća, čiji je uzrok još nepoznat, velikim dijelom posljedica “nemarnog rukovođenja optuženog”, prenosi Reuters.

Air France je saopštio poslije nesreće da će preko osiguravajućih kompanija isplatiti porodicama odštetu u iznosu od oko 100.000 eura po žrtvi, što bi prije bio čin samilosti nego preuzimanje odgovornosti.

Avion francuske aviokompanije srušio se u Atlantski okean na letu između Rio de Janeira i Pariza, tokom oluje 1. juna prošle godine, a u nesreći su nastradali svi putnici i članovi posade. Među putnicima iz 32 zemlje bilo je 58 Brazilaca i 61 Francuz.

Međunarodni timovi nisu uspjeli da pronađu crne kutije, koje su od ključnog značaja za otkrivanje uzroka nesreće, ali se planira da potraga bude nastavljena ovog mjeseca.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-13. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login