Ako treba, Srbija će zbog Kosova ići u rat

Ivica Dačić

Ivica Dačić

Niko Srbiji ne smije saopštiti da je Kosovo zauvijek izgubljeno i da neće ratovati za Kosovo, izjavio je zamjenik premijera Srbije Ivica Dačić te dodao kako je zbog sigurnosti u regionu potrebna – ‘ravnoteža straha’, piše Press.

“Crvena linija za Beograd je oružani napad Hashima Thaçija na Srbe na Kosovu i Metohiji. Thaçi mora znati da napadom na Srbe na Kosovu pada i Beograd. Srbija to ne može i neće mirno gledati”, naglasio je Dačić.

On je naglasio da ako Turska može da kaže da su napadi na Sarajevo napadi na Istanbul, zbog čega onda ‘napad na Kosovo nije napad na Beograd’.

Dačić, srbijanski ministar unutarnjih poslova, smatra kako bi odbijanje rata kao mogućnosti bila pogrešna poruka Hashimu Thaçiju zato što je potrebna ravnoteža straha u regiji te da samo zbog te ravnoteže straha nikada nije izbio rat između SAD-a i Sovjetskog Saveza.

“Tokom historije smo nekoliko puta gubili i vraćali Kosovo”, zaključio je Dačić.

Posted by on 2011-11-24. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login