Ako želiš biti uspješan zaposlenik izbjegavaj ove greške

posao

posao

Ukoliko želite biti uspješan zaposlenik, postoje greške koje trebate izbjeći. Osim stvari poput nepoštivanja dress code-a, tračanja i svađanja s kolegama, koji su logični sami po sebi, evo šta još može ugroziti vaš poslovni život.
 
1. Izbjegavanje komunikacije
Ako želite biti uspješni na radnom mjestu, morate razviti vještine, koje će vam omogućiti da radite zajedno sa svojim kolegama i budete vrijedan dio tima, kad je to potrebno, a to će biti često. To će vam pomoći izgraditi dobar odnos s kolegama i sa šefom. Također, ako izbjegavate komunikaciju s njima tokom pauze, pokrenut ćete rizik da vas oni neće vidjeti kao timskog igrača.

2. “To nije moj posao”
Ako želite biti dobar zaposlenik i očekujete bolje radno mjesto i plaću, morat ćete obavljati i zadatke koji nisu bili u opisu vašeg radnog mjesta. Prema tome, ako vam šef kaže da nešto obavite, što realno ne biste trebali, nipošto nemojte izgovoriti onu staru: “to nije moj posao”. Osim ako vas nije briga za radno mjesto.

3. Prebacivanje krivice na druge
Jedna od iritantnijih stvari koju možete napraviti jeste prebacivati krivice na druge, kako biste sebi spasili obraz. Ako ste kao tim loše obavili posao, svi jednako morate preuzeti krivnju i poslušati što vam nadređeni ima za reći. Upiranjem prsta u nekoga, samo ćete sebi stvoriti lošu reputaciju i ljutnju kolega, a ni šef neće na to gledati kao nešto pozitivno.
 
4. Loš humor
To mnogi zaposlenici često zaboravljaju, ali prljave šale i one koje uključuju neku vrstu flerta, pokušajte zadržati za vaše privatno vrijeme i prijatelje, koji znaju da se radi o šali, jer vas poznaju.

Posted by on 2014-12-01. Filed under Magazin, Uspjeh & Karijera. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login