Angelina Jolie danas stiže u Sarajevo

Angelina Jolie, U zemlji krvi i medaPred današnju regionalnu premijeru filma „U zemlji krvi i meda“ Angeline Jolie u Olimpijskoj dvorani Zetra bit će angažovane dodatne policijske snage kako bi sve proteklo u redu.

Rediteljski i scenaristički debi holivudske dive uzburkao je region, a u Sarajevu i cijeloj zemlji vlada ogromno interesiranje za ovu projekciju, tako da su ulaznice planule. Od jučer ih više nema u prodaji.

I dok se dolazak Angeline Jolie s Brad Pittom i djecom očekuje u poslijepodnevnim satima, u Zetri se obavljaju posljednje pripreme za spektakl u koji su uprte oči cijele Evrope.

Kako je objavljeno na internet stranici MUP-a Kantona Sarajevo, mjere osiguranja odnose se kako na samu manifestaciju, tako i na učesnike, među kojima se očekuje i Angelina Jolie sa svojim partnerom Bradom Pittom, a od momenta dolaska pa do ispraćaja na Aerodrom Sarajevo.

Glumica, humanitarka i oskarovka Angelina Jolie poklonila je 2.100 ulaznica bh. publici za premijeru filma. Ulaznice su distribuirane u saradnji s Centrom za postkonfliktna istraživanja (CPI), s kojim je Jolie prethodno sarađivala na organiziranju specijalne zatvorene projekcije za Udruženja žrtava rata, održane 9. decembra 2011. godine.

‘Angelina je donirala ulaznice kako bi omogućila mladima, studentima, organizacijama žrtava, predstavnicima nevladinih organizacija i aktivistima za ljudska prava da prisustvuju premijeri. Određeni broj ulaznica poklonila je ambasadama koje već godinama uspješno finansiraju projekte koji se odnose na pobrojane kategorije, uz nadu da će to nastaviti raditi i u budućnosti’, kazala je Velma Šarić, izvršna direktorica Centra za postkonfliktna istraživanja.

‘Angelina je poklonila jedan manji  broj karata ” običnim građanima”, slučajnim prolaznicima na ulici, taksi vozačima, prodavačicama u radnjama, i sl. Zaista je bilo divno gledati prvobitni šok a zatim osmijeh na licima ljudi kada im kažete da im je Angelina Joile poklonila ulaznice za premijeru njenog filma’, navodi Sarić.

Posted by on 2012-02-14. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login