Anthony Lake novi izvršni direktor UNICEF-a

Anthony LakeGlavni sekretar UN-a Ban Ki-moon imenovao je u utorak američkog diplomatu, savjetnika za vanjsku politiku i akademika Anthonya Lakea za novoga izvršnog direktora UN-ova fonda za djecu (UNICEF).

“Lake donosi sa sobom bogato iskustvo nakon duge i ugledne karijere u vladi SAD-a”, izjavio je glavni sekretar UN-a na svojoj mjesečnoj konferenciji u New Yorku.

Anthony Lake (70) stupio je u američku diplomatsku službu 1962., a služio je kao savjetnik za nacionalnu sigurnost bivšeg predsjednika Billa Clintona. Devet godina proveo je u upravnom odboru Fonda SAD za UNICEF, uključujući i predsjedavanje od 2004. do 2007. U zadnje je vrijeme radio kao profesor na Diplomatskoj akademiji Sveučilišta Georgetown u Washingtonu.

Lake će zamijeniti Ann Veneman, bivšu američku ministricu poljoprivrede, čiji mandat na čelu UNICEF-a ističe 30. aprila.

Glavni sekretar imenuje čelnika UNICEF-u nakon konsultacija s odborom UN-ovih agencija.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-18. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login