Apple ima više novca od američke vlade

AppleKompanija Apple trenutno ima više novca nego vlasti SAD, pokazuju novi podaci američkog Ministarstva finansija.

Američka vlada raspolaže sa 73,7 milijardi dolara u gotovini, dok su rezerve giganta elektronske industrije dostigle 76,4 milijardi dolara. SAD svakog mjeseca potroše 200 milijardi dolara više od ukupnih prihoda, prenosi BBC.

Američki Predstavnički dom uskoro bi trebalo da glasa o prijedlogu zakona o podizanju limita zaduživanja države, kako bi administracija mogla da servisira svoje finansijske obaveze poslije 2. avgusta.

Apple raspolaže sa više od 76 milijardi dolara u gotovini i lako dostupnoj imovini, zbog čega kruže mnoge spekulacije u vezi sa time šta će kompanija da učini sa tolikim kapitalom.

“Apple pokušava da sakrije svoje karte”, izjavio je tržišni analitičar Daniel Ashdown. Komentatori smatraju da će kompanija isporistiti novac za kupovine drugih firmi i zaštitu tehnoloških patenata.

Procjenjuje se da su se na meti “Applea” našli internetska knjižara “Barnes and Noble”, te sajt za onlajn gledanje filmova “Netflix”.

Posted by on 2011-07-30. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login