Austrijanci čekaju nove projekte

Beč

Beč

Tokom dvodnevnog skupa u Beču govorit će se o temama koje se tiču mogućnosti investiranja u BiH, politici investicija te ekonomskim perspektivama naše zemlje. Dvodnevni Bečki poslovni razgovori između BiH i Austrije, u okviru Bečkog ekonomskog foruma (Vienna Economic Forum), bit će održani u Beču , pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića.

Kako su  kazali u Agenciji za promociju stranih investicija BiH, koja je koordinator susreta, cilj ovih razgovora je poboljšanje ekonomske saradnje BiH i Austrije, upoznavanje austrijskih kompanija s mogućnostima za investiranje u BiH te informiranje ovih firmi o ekonomskim reformama koje izvršila naša zemlja.

Jasmina Dževlan iz FIPA je pojasnila da će bh. kompanije koje imaju pripremljene projekte za finansiranje imati mogućnost za direktne kontakte s austrijskim investitorima kako bi eventualno dogovorile konkretnu saradnju. Posebna pažnja tokom održavanja ovoga skupa bit će posvećena mogućnostima investiranja u energetski sektor te infrastrukturu, dodala je ona.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-11. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login