Aviobomba iz naselja Dolac Malta uspješno detonirana u Ilijašu

Avio Bomba SarajevoAviobomba koja je pronađena prilikom izvođenja zemljanih radova na području naselja Dolac Malta u Novom Sarajevu uspješno je uklonjena i posebno osiguranim konvojem transportirana u kamenolom u Ilijašu, gdje je jutros u 8.10 sati detonirana.

U akciji uklanjanja neeksplodirane bombe iz Drugog svjetskog rata učestvovali su pripadnici civilnih zaštita na federalnom, kantonalnom i općinskom nivou te pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i prateće služne hitne pomoći i vatrogasne jedinice.

“U dva sata ujutro policijski službenici MUPKS-a poduzeli su potrebne mjere i radnje na osiguranju izmještanja zaostale aviobombe s područja Malte”, kazao je Feni potparol MUPKS-a Irfan Nefić.

On je naveo da su pripadnici MUP-a poduzeli sve planske aktivnosti na fizičkom i saobraćajnom osiguranju ove aktivnosti tako da je u tri sata započela akcija uklanjanja, a u 8.10 sati je na području općine Ilijaš uništena zaostala aviobomba.

Nefić kaže i da su policijski službenici osiguravali lokaciju i saobraćajnice duž pravca i kretanja vozila koja su prevozila bombu te da je sve prošlo kako je i planirano.

Posted by on 2013-08-26. Filed under Ilijaš, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login