Balet Fest Sarajevo nastavlja svoj život

Festival u vrijeme svog trajanja ima namjeru privući u naš prekrasni grad Sarajevo zvijezde baleta, pedagoge, baletne kritičare, a takođe i mnogobrojne gledaoce i poštovaoce baletne umjetnosti.

Za vrijeme trajanja Balet Festa Sarajevo mladi će kontaktirati u baletnim salama, razgovarati i razmjeniti svoja iskustva o baletu i njegovom značenju. I konačno, sama druženja u neformalnim razgovorima su važni, jer upoznati lično kolege iz baleta je ustvari najvažniji kontakt.

Balet Fest Sarajevo je pred sebe stavio ozbiljan zadatak pokazati jedinstvenu baletnu umjetnost u najboljem svjetlu kroz evropski i naš balet i pružiti priliku svima da otkriju jedinstven svijet profesionalnosti. 
Festival u Sarajevu je prilika da upoznamo i one koji su se na drugačiji način školovali i stjecali svoje znanje o baletu u drugim zemljama.

Prilika je ovo da se pokaže stvaralačka raskoš danas, a što na kraju rezultira podrškom u razvoju umjetnosti baleta u Bosni i Hercegovini i naših baletskih umjetnika.

Program BFS 2011

Program BFS 2011

Posted by on 2011-09-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login