Banja Luka domaćin Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama

 Banja Luka, kanu, VrbasBanja Luka će od 16. do 20. jula biti domaćin ECA- Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama. Organizator takmičenja je Kajak kanu klub ‘Vrbas’.

Dosad su se prijavili učesnici iz 16 zemalja, a očekuju se takmičari još četiri evropska nacionalna tima.

Takmičari Kajak kanu kluba ‘Vrbas’, koji su ujedno i članovi nacionalnog tima BiH, svakodnevno se spremaju za predstojeće takmičenje i bez obzira na vremenske uslove mladi kajakaši se trude da što spremniji dočekaju Evropsku smotru u Banjoj Luci i da se predstave u što boljem izdanju i sa što boljim rezultatima.

ECA Evropsko prvenstvo je podržano od Ministarstva porodice, omladine i sporta RS, te proglašeno za manifestaciju od posebnog interesa za RS, što će mnogo olakšati ovogodišnju organizaciju.

Tim Kajak kanu kluba ‘Vrbas’ je do sada organizovao Evropsko prvenstvo 2011. godine i dva Svjetska kupa 2012. i 2013. godine, te ne sumnja u uspješnu organizaciju i ove godine.

Smatraju da će ovo do sada biti i najveća i najposjećenija manifestacija.

Svečana ceremonija otvaranja Evropskog prvenstva za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama će biti održana 16. jula na tvrđavi Kastel, a tom prilikom će nastupiti banjalučki bendovi “Neuro” i “Važno obavještenje”.

Posted by on 2014-07-16. Filed under Banja Luka, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login