Banjalučki i Simfonijski orkestar iz Novog Sada nastupaju u Sarajevu

 

Banjalučka filharmonija

Banjalučka filharmonija

Banjalučka filharmonija i Simfonijski orkestar Narodnog pozorišta iz Novog Sada zajednički će nastupiti večeras na koncertu u Sarajevu.

Orkestrom dirigiraju Vanesa Kremenović, dirigentica Banjalučke filharmonije, i Mikica Jevtić, stalni dirigent Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Bisere svjetske operske muzike izvodit će čuveni operski umjetnici iz regiona.

Koncert je dio projekta “Mostovi muzike” u okviru kojeg su muzičari iz Novog Sada i Banje Luke sinoć nastupili u Brčkom, a 30. maja će imati koncert u Banjoj Luci.

Večerašnji koncert u Sarajevu bit će održan u Domu Oružanih snaga, a organiziraju ga Sarajevo art i Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, uz suorganizaciju Gradske uprava Sarajeva.

U okviru “Združenog orkestra”, Simfonijski orkestar Banjalučke filharmonije s muzičarima Simfonijskog orkestra Opere Narodnog pozorišta iz Novog Sada nastupao je prošle godine u septembru u Novom Sadu, Vršcu i Zrenjaninu.

Posted by on 2012-05-30. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login