Beckham operisan, prognoza oporavka gora od početne

David BeckhamPredstavnici AC Milana su najavili kako će u utorak doktor Sakari Orava, koji je obavio operaciju na lijevoj nozi Davida Beckhama, dati prve procjenu o dužini oporavka fudbalske zvijezde.

Za AP je Orava već dao neke izjave nakon što je obavio operaciju u ponedjeljak poslijepodne.

„Operacija je trajala nešto više od sat vremena. Sve je prošlo u skladu sa očekivanjima. Nikakve se komplikacije nisu dogodile“, izjavio je Sakari Orava.

Orava je dodao da je Beckhamova Ahilova tetiva lijeve noge bila potpuno smrskana i najavio da će oporavak trajati možda i više od pola godine. Prema ovim procjenama David Beckham nema gotovo nikakve šanse da zaigra na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

„ Prvih nekoliko sedmica Beckham neće moći ništa raditi. Možda i do mjesec dana. Nakon toga može krenuti s laganim treninzima, ali sve će biti daleko lakše za prognozirati, nakon što prođe određeno vrijeme oporavka i kada se bude vidjelo njegovo stanje u tom trenutku“, izjavio je dr. Sakari Orava.


bih-x.info

Posted by on 2010-03-16. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login