Begova čorba za Guinness-a

Begova čorba za Guinness-aBh. prehrambena industrija Vispak d.d. Visoko i Udruženje kuhara u BiH danas su potpisali ugovor o generalnom sponzorstvu eventa „Begova čorba za Guinness-a“ – spremanje najveće porcije begove čorbe u cilju uspostavljanja Guinnessovog rekorda, koji će biti održan 17. aprila ove godine godine.

Konferencija u Sarajevu će obuhvatit četiri, takmičenje Global Chef’s Challenge, prateći sajam ugostiteljstva i turizma, te obaranja Guinness rekorda u spremanju 15.000 porcija tradicionalne Begove čorbe.

Kako je saopćeno, Bosanska kuhinja je čudo, a Begova čorba jedno od najpoznatijih delikatesa.

Uz Zlatnu džezvu, Vispakova Begova čorba je brand koji krasi prodajne police širom svijeta u najvećim prodajnim lancima. Osim toga, Vispak sa svojom najvećom džezvom na svijetu već ima iskustvo sa uspostavljanjem Guinnessovog rekorda.

Organizatori se nadaju da će na ovaj način približiti bosansku kuhinju sladokuscima širom svijeta kao zanimljiv i samo Bosancima i Hercegovcima osoben spoj Istoka i Zapada, kontinentalnog i mediteranskog, tradicionalnog i modernog, saopćeno je iz Vispaka.

Event se održava u sklopu Konferencije evropskih kuharskih asocijacija i Global Chefs Challenge-a, a u organizaciji Udruženja, i pod pokroviteljstvom WACS-a (Svjetska kuharska asocijacija).

Posted by on 2015-03-19. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova, Visoko. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login