Behmen na Međunarodnom ekonomskom forumu

Alija Behmen

Alija Behmen

Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen obratio se danas učesnicima Međunarodnog ekonomskog foruma o temi “Neophodnost javno-privatnog partnerstva za strane investicije i evropsku perspektivu BiH”, čiji su pokrovitelji Ministarstvo finansija i trezora BiH, Ministarstvo vanjske tregovine i ekonomskih odnosa BiH te Ambasada Grčke u BiH, a organizatori PR firma Enkidu i grčka firma Euroconsultants.

“Kao gradonačelnik ovog multietničkog, otvorenog grada, ovome dajem posebnu važnost u vrijeme teške ekonomske situacije, ne samo ovdje nego i globalno. Ulažem i ulagat ću napor da Sarajevu i građanima ovog grada i države vratimo duh olimpijskog grada. Ključ za realizaciju mojih prioriteta kao gradonačelnika je ekonomska rehabilitacija, socijalna problematika, vraćanje čovjeka čovjeku“, naglasio je Behmen.

On je tom prilikom podsjetio da su donošenje zakona iz oblasti gospodarstva i njihova harmonizacija i kompatibilnost sa zakonima zemalja EU jedina formula za ekonomsku stabilizaciju BiH, stvaranje klime za domaće i inozemne investitore koji će reducirati visoku stopu nezaposlenosti i siromaštva građana ove zemlje i na koncu, ulaznica u evropsku porodicu, što je naša obaveza i naš cilj.

“Najzad, samo tako, ja i svi koji imamo obavezu i odgovornost prema građanima, možemo stvoriti uvjete da žive dostojno čovjeka i spriječiti neizvjesnost i traganje za budućnošću negdje izvan ove zemlje. Ovdje potenciram mlade ljude kao arhitekte i graditelje bolje budućnosti“, dodao je gradonačelnik Behmen, saopćeno je iz Grada Sarajevo.

bih-x.info

Posted by on 2010-03-09. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login