Bh građani se najčešće odlučuju za putovanje u Tursku

ljetovanje, TurskaSezona godišnjih odmora već je počela, a s obzirom na velike vrućine, mnogi bh. građani već su odlučili pobjeći na more kako bi se osvježili.

Turističke agencije na ponudu su stavile brojne aranžmane, a sudeći prema prvim procjenama, građani iz BiH najviše se odlučuju za putovanje u Tursku. Tvrde da je već jasno da će i ove sezone u čarima jadranske obale uživati znatno manji broj građana.

Glavni razlog zašto se bh. građani odlučuju za Tursku, a sve manje za Hrvatsko primorje jeste cijena, tvrdi Dino Imamović, menadžer prodaje u turističkoj agenciji “Sol Azur”. Dodao je da je interes za ljetovanje u susjednoj Hrvatskoj smanjen već drugu godinu.

Kako pojašnjava Imamović, sedam dana ljetovanja u Turskoj za jednu osobu, uključujući avionski aranžman, košta 900 maraka, kao i sedmica boravka na Hrvatskom primorju u hotelu s pet zvjezdica.

‘Do sada smo imali 30 putnika koji su tražili naše usluge rezervacije hotela na destinacijama u Hrvatskoj. Ako se uzme u obzir da tu nemate aviokarte i da ovdje rezervišemo isključivo hotel s pet zvjezdica, sedam dana boravka košta kao i u Turskoj, računajući i avionski aranžman. Tako je sasvim jasno što je opao broj onih koji odmor žele provesti u susjednoj Hrvatskoj. Do sada smo za Tursku imali avionske rezervacije za oko 150 putnika’, kazao je Imamović.

Za bh. ljubitelje mora poseban magnet predstavlja i Albanija. Iz mostarskih turističkih agencija kažu da je Albanija primamljiva najviše zbog cijene, koja se kreće od 345 KM za sedam polupansiona, kao i čistih i mirnih plaža.

Posted by on 2014-07-05. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login