BH juniorke pobjedom završile kvalifikacije

fudbal

fudbal

Ženska juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Bijeljini odgovarajuću selekciju Farskih Ostrva s 1:0 u posljednjem kolu kvalifikacionog turnira grupe 2 za evropsko prvenstvo za igračice do 19 godina.

Jedini pogodak na utakmici postigla je Esmeralda Mujkić u 13. minuti.

– Rezultat je izostao na ovom turniru, ali mogu biti zadovoljan igrom naših reprezentativki. Nedostajalo nam je fizičke spreme što se najviše pokazalo u drugom meču sa Češkom, protiv koje smo odigrali najbolje u prvom poluvremenu, a na kraju smo najubjedljivije poraženi. Drago mi je što je čitava elita bh. fudbala došla da nas gleda danas i podrži ove djevojke. Predsjednik NSBiH Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, direktor sektora za takmičenje Elmir Pilav i mnogi drugi su bili uz nas. Ni reprezentacija Farskih Ostrva nije naivna, imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca, ali naše djevojke su odigrale odlično i zasluženo pobijedile – kazao je nakon utakmice selektor Nikola Nikić.

U drugom meču u grupi Francuska je pobijedila Češku Republiku sa 6:0 (2:0).

Prvo mjestu na turniru osvojila je Francuska s maksimalnih devet bodova. Druga je Češka Republika sa šest, dok je BiH osvojila tri boda. Selekcija Farskih Ostrva kvalifikacije je završila bez bodova.

Posted by on 2015-09-21. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login