Bh. olimpijac pozirao u majici Radovana Karadžića

Mladen Plakalović, majica, Radovac Karađić

Mladen Plakalović

Zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić najoštrije je danas osudio ponašanje bosanskohercegovčkog olimpijca Mladena Plakalovića, koji je na fotografijima pozirao u majici s likom Radovana Karadžića, kojem se trenutno sudi za najteže zločine, uključujući genocid, počinjenih u Evropi nakon Drugog svjetskog rata.

“Onaj ko veliča osobe koje su nanijele toliko zla i mržnje, ne može biti olimpijac, jer je to u suštoj suprotnosti sa životom sportista i duhom olimpizma. Ovoj zemlji trebaju istinski takmičari u svakom pogledu, a ne oni čiji su uzori mračne i zločinačke figure prošlosti”, izjavio je Šepić za Fenu.

On je naveo da je odmah po saznanju zatražio informaciju od Olimpijskog komiteta BiH o ponašanju ovoga takmičara, ali i kompletne bh. delegacije na nedavno završenim Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, gdje je Plakalović predstavljao BiH u utrci biatlona na 15 kilometara.

“Očekujem njihovo hitno očitovanje o ovom skandaloznom slučaju. Ovakvo ponašanje zaslužuje najoštriju osudu svih u Bosni i Hercegovini, a Plakalović za veličanje Karadžića mora biti sankcioniran”, poručio je zamjenik ministra civilnih poslova BiH Senad Šepić.

fena / bih-x.info

Posted by on 2010-03-12. Filed under Izdvojeno. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login