Bh. političari svađama stvaraju privid da nešto rade

 

Besim Spahić

Besim Spahić

U nedostatku kvalitetnih ljudi, koji znaju šta je politika i šta je zadatak primarno državnog marketinga, kao okvira za sve drugo te u nedostatku sposobnosti da vide i procjene šta se dešava na makro i na mikro planu, ali i da daju kvalitetne odgovore, najlakše im je svađati se, šikanirati jedan drugoga i dalje njegovati vjersko-nacionalne polarizacije, što nije ništa drugo do dekoracija privida da oni nešto rade, odnosno da bi, ali im drugi “nepoćudni” to ne dozvoljavaju.

Ovo je za Fenu kazao profesor na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu prof.dr. Besim Spahić odgovarajući na upit o sveprisutnijem govoru mržnje u BiH posebno u predizborno vrijeme, što je slučaj i sada u vrijeme prije Općinskih izbora u BiH zakazanih za 7. oktobra.

Spahić kaže i da se na hrvatskoj i slovenačkoj televiziji (iako su i oni prepuni istih i još kompleksnijih problema) zezaju s ministrom, koji je rekao “da ljudi štede, odnosno da ne jedu i da ćemo tako prevazići postojeću i još goru nadolazeću krizu”.

“To govori o bh. političkim diletantima, koje stranke promovišu u ministre i druge funkcionere, ali je i indikator opće nekulture političke komunikacije, u čemu su glavni akteri demokratski neizobraženi građani, koji daju glasove svojim ‘ljubljenim’ partijama i liderima, kojima na svoju štetu i štetu države sve opraštaju, naravno hraneći se šikaniranjem drugih tabora”, naglasio je Besim Spahić.

Posted by on 2012-08-20. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login