Bh. proizvodi na Sajmu “Gulf- Food” u Dubaiju

Dubai

Dubai

Na najvećem Sajmu hrane i ugostiteljstva na svijetu “Gulf-Food 2015”, koji se svake godine održava u Dubaiju, ‘domaća’ emiratska kompanija “Balkan Trading FZE” prvi put je prezentirala proizvode iz Bosne i Hercegovine.

Na štandu ove kompanije promovirani su proizvođači Ovako, AS Grupa, Klas, Sava Semberija, Voćar, Hepok Mostar, Heljda Eko, i hrvatska Podravka. Tokom najvećeg sajma hrane i ugostiteljstva na svijetu, koji se zatvara 12.februara, predstavljeni su brojni brendovi ovih kompanija, među kojima su Vispak sa “zlatnom džezvom”, Klasovi proizvodi “novi dan”  i “zlatni puder”, zatim keksi “jaro” i “kent”, bosanski burek, voda “oaza”, brojni proizvodi kompanija Ovako i Hepok, te drugi bh. prehrambeni brendovi.

Po riječima Zlatka Kartala nastup “Balkan Trading FZE”, čiji su vlasnici Bosanci, može se ocijeniti veoma uspješnim jer je privukao veliki broj posjetitelja.

-Do sada su naše promocije na sajmu posjetili brojni biznismeni i ugledne zvanice, među kojima je bio i šeik, a imali smo i posjete brojnih diplomata, među kojima našeg ambasadora Aleksandra Dragičevića i generalnog konzula Satka Bitange. Ovo je prvi put da promoviramo bosanskohercegovačke proizvode na ovom sajmu i za sada smo prezadovoljni  urađenim poslom, a naši partneri iz bh. kompanija najbolje će reći koliko je važno se pojaviti na ovom sajmu – kazao Feni Zlatko Kartal.

Promocija proizvoda i usluga s područja Bosne i Hercegovine na Bliskom istoku predstavlja važan poslovni i razvojni faktor za bh. privredu, jer mogućnosti poslovanja s ovim dijelom svijeta su zaista velike. Ovo je prvi put da su prezentirani bh. proizvodi na ovom nivou i uz kvalitetne proizvode promovirana je i BiH, ovaj put turistička ponuda nacionalnog parka i rijeke Une.

Posted by on 2015-02-10. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login