Bh. tim otputovao na Paraolimpijske igre u Južnu Koreju

Bosanskogercegovački tim otputovao je u PyeongChang, gdje će učestvovati na Paraolimpijskim igramaBosanskogercegovački tim otputovao je u PyeongChang, gdje će učestvovati na Paraolimpijskim igrama.

Bosnu i Hercegovinu u Južnoj Koreji predstavljat će alpska skijašica Ilma Kazazić, koja je jedina izborila normu, a osim nje u PyeongChang su otputovali njen trener i selektor reprezentacije BiH u alpskom skijanju za osobe s inavliditetom Leon Svetlin i dr. Mirsad Muftić. Bh. delegacijuj će u PyeongChangu dočekati generalni sekretar Paraolimpijskog komiteta BiH Osman Handžić koji je ranije otputovao u Koreju.

Kazazić će 8. marta na otvorenju XII zimskih paraolimpijskih igara drugi put nosit zastavu Bosne i Hercegovine, a kao petnaestogodišnjakinji to zadovoljstvo joj je prvi put pruženo 2014. godine u Sočiju.

Ilma ističe da je zasluženi odlazak na igre pobjeda ne samo nje, već pobjeda i države Bosne i Hercegovine. U Koreji će voziti tehničke discipline salalom i veleslalom i kako kaže potrudit će se da svoju državu predstavi u najboljem svjetlu, saopćeno je iz Ski kluba Ilmer.

Posted by on 2018-03-07. Filed under Olimpijske igre, Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login