BiH će biti jedna od najzanimljivijih selekcija u Brazilu

BiH, reprezentacijaPoznati sportski portal ‘Bleacher Report’ donosi priču o fudbalskim reprezentacijama koje će se naći na Svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine uoći žrijeba grupa koji će biti održan sutra.

U tekstu se navodi da od 32 nacionalne selekcije koje su se plasirale u Brazil postoji nekoliko njih koje privlače posebnu pažnju i koje bi mogle iznenaditi najveće favorite na SP.

‘Bleacher Report’ navodi da se u pravom šeširu nalaze najbolje reprezentacije svijeta prema FIFA-inoj rang listi naglašavajući da je Brazil kao domaćin zasigurno favorit za osvanjanje SP naredne godine.

Dodaje se da će lijep i atraktivan fudbal pokazati i Njemačka, Belgija, Kolumbija i Španija.

U tekstu se podsjeća da se u drugom šeširu nalazi pet reprezentacija iz Afrike a koje bi također mogle prikazati da se nisu slučajno našle u Brazilu.

Također, portal piše kako bi SAD i Meksiko iz trećeg šešira mogle postići vrlo značajan rezultat u Brazilu jer se radi o timovima sa ‘velikim ambicijama’.

Napominje se da se u posljednjem četvrtom šeširu nalaze zanimljive i intrigantne reprezentacije među kojima postoji nekoliko njih koje će biti lijepo gledati u Brazilu, a posebno se izdvaja BiH.

‘Grčka, Hrvatska i Rusija lijepo igraju ali nisu konsistenti u svojoj igri, dok će biti vrlo lijepo gledati BiH koja je kvalifikacije završila kao jedna od selekcija sa najviše bodova i kao jedan od evropskih timova sa najviše golova’, navodi se u tekstu Bleacher Reporta.

Posted by on 2013-12-05. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login