BiH će postati članica EU

Bosna i Hercegovina, EUCentar za civilno društvo Kyodo i Centar za sigurnosne studije koji realizuju projekt EU info centara u BiH organizovali su u povodu Dana Evrope susret s građanima Tuzle, na kojemu je bio i Peter Sorensen, specijalni predstavnik i šef izaslanstva Evropske unije u BiH.

Sorensen se u svome obraćanju zahvalio načelniku Tuzle Jasminu Imamoviću i građanima Tuzle te poručio da je Bosni i Hercegovini mjesto u EU.

“Cilj je Evropske unije da svi imaju jednake prilike, da svi imaju jednaka prava na obrazovanje i što bolje izglede za budućnost. Zato se i trudimo da održimo standarde, da ih primjenjujemo ovakvim kakvi su. Želimo stvoriti društvo koje ima najbolje uvjete za život. Zato sam sretan što mi je data prilika da dođem u BiH da obavljam ovu dužnost. BiH jest u Evropi i postat će članica Evropske unije”, kazao je Sorensen.

Današnje druženje organizovano je u saradnji sa Općinom Tuzla, a načelnik Imamović istaknuo je kako je ovo dobra prilika da se građani informišu o vrijednostima Evropske unije.

Posted by on 2012-05-10. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login