BiH na izložbi “Moj portret za muzej” u Parizu

Pariz

Pariz

U sjedištu UNESCO-a u Parizu, u okviru obilježavanja Dana slavenske kulture i književnosti, otvorena je izložba dječijih likovnih radova pod nazivom “Moj portret za muzej”.

Izložba je organizovana u okviru projekta “Najbolje od slavenske baštine” Foruma slavenskih kultura, a u saradnji sa resornim ministarstvima kulture zemalja članica Foruma i stalnim predstavništvima pri UNESCO-u BiH, Bjelorusije, Bugarske, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Makedonije, Poljske, Rusije, Srbije, Slovenije i Ukrajine.

BiH predstavljaju likovni radovi predškolske i školske djece uzrasta od četiri do osam godina, nastalih u edukativno-kreativnim radionicama, koje je organizovao Muzej Republike Srpske. Izložbu je jučer otvorio direktor Centra za svjetsku baštinu UNESCO-a u Parizu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova BiH.

Ambasada BiH u Parizu, kao stalno predstavništvo BiH pri UNESCO-u, suorganizator je obilježavanja Dana slavenske kulture i književnosti.

Posted by on 2012-05-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login