BiH ranjiva u prekidima

Fudbalska reprezentacija BiH, Moramo povesti više računa o slobodnim udarcima i kornerima protivnika, rekao je selektor fudbalske reprezentacije BiH Safet Sušić, čija je ekipa upravo iz prekida primila gol od Obale Slonovače.

Srećom za “zmajeve”, Didije Drogba pogotkom u sudijskoj nadoknadi prijateljske utakmice u Sent Luisu samo je ublažio poraz svog tima na 1:2. Prethodno je trijumf bh. reprezentaciji sa dva gola u 17. i 53. minuti osigurao Edin Džeko.

“Zadovoljan sam angažmanom igrača tokom cijele utakmice. Dali su sve od sebe. Ono što nije dobro je da su naši protivnici imali puno slobodnih udaraca, kornera, prekida, a mi smo svaki put u tim situacijama strahovali. Tome se moramo posvetiti u narednoj utakmici”, smatra Sušić, naglasivši da pobjeda protiv Obale Slonovače ne smije zavarati:

“Ovaj trijumf dobro će nam doći za dodatno samopouzdanje. Međutim, želim da moji fudbaleri znaju da uspjesi u prijateljskim utakmicama ne moraju značiti apsolutno ništa u pogledu na Svjetsko prvenstvo.”

U sklopu priprema za nastup na Mundijalu najbolji fudbaleri BiH američku turneju nastavljaju u Čikagu, gdje će u noći s utorka na srijedu odigrati pripremni meč sa selekcijom Meksika.

“Ono što smo pokazali protiv Obale Slonovače izgledalo je veoma dobro. Bili smo agresivni, kontrolisali smo situaciju i na kraju izborili i dobar rezultat. Sada to treba ponoviti i protiv Meksika, ekipe koja nam je dužnik, jer su nas pobijedili u minula dva prijateljska meča takođe u SAD”, smatra Zvjezdan Misimović.

Zabrinjavajuća vijest za stručni štab mogla bi biti činjenica da je nekoliko fudbalera zbog povrede ranije moralo napustiti teren na meču u Sent Luisu. Na bolove su se žalili kapiten Emir Spahia, Sead Kolašinac i Ognjen Vranješ, ali i golman Asmir Begović, koji je ipak odigrao do kraja.

“Da se radilo o utakmici Mundijala mislim da bi oni svi nastavili s igrom do kraja. Ovako nismo željeli rizikovati. Nijedna povreda nije ozbiljna i vjerujem da će svi nastupiti već protiv Meksika”, pojasnio je Sušić.

Pohvale

Selektor je nakon utakmice posebno izdvojio nastup mladog Muhameda Bešića, zatim Tonija Šunjića i Ognjena Vranješa.

“Nikada nisam sumnjao u Bešićev kvalitet. On će dugo biti jedan od glavnih igrača ove reprezentacije. Što se tiče Vranješa i Šunjića, oni su veoma dobro obavili posao. Prije svega, pojačali su konkurenciju i sada imam više rješenja na tim mjestima”, smatra Sušić.

Suspenzije

Nakon medijskih istupa Boris Pandža i Ervin Zukanović i zvanično su suspendovani u reprezentaciji.

“Lično sam tražio da Pandža bude suspendovan jer nema pravo da govori ono što je rekao. Što se tiče Zukanovića, napravio je veliku grešku jer znam koliko su ljudi iz Saveza insistirali da dobiju vizu”, kaže Sušić.

Posted by on 2014-06-03. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login