Bihać: Počeo Međunarodni ekološki sajam “EKOBIS 2014.”

Bihać

Bihać

U Bihaću je otvoren dvanaesti Festival zdravog života uobličen u Eko-bis sajam, na kojem učestvuje više od dvjesto pedeset izlagača iz naše i sedam zemalja regije.

Na desetak hiljada zatvorenog i otvorenog prostora odvijaće se sajamski četverodnevni sadržaji, pod motom  „održivi razvoj i eko-turizam“ Upravo pod motom održivog razvoja Eko-bis je uvezao osamnaest regija iz BIH, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Češke, Italije, posebno u oblasti turizma i proizvodnje zdrave hrane.

Pred otvaranje Sajma u Općini Bihać razgovarali su predstavnici Općina Bihać, Bužim, Donji Lapac i Slunj o projektima prekogranične saradnje i zajedničkim privrednim projektima, te opravdanosti ovakov vida aktivnosti, kao mjesto za razgovore, kontakte i razvijanje saradnje.

Sajam se, kao i prethodnih godina održava na Gradskoj otoci u samom centru grada Bihaća, a osim izlagačkog dijela sajma, predviđen je i program pratećih sadržaja, sa Konferencijom o regionalnoj suradnji pod nazivom „Održivi razvoj i eko turizam“ što je i tema ovogodišnjeg sajma.

Posted by on 2014-09-04. Filed under Bihać, Bužim, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login