Bild: Low ostaje selektor Njemačke

Joachim Low

Joachim Low

Selektor fudbalske reprezentacije Njemačke Joachim Low ostati će na toj funkciji, uprkos debaklu te selekcije i eliminaciji u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva u Rusiji, na kome je branila titulu, prenosi njemački Bild.
Poslije velikog neuspjeha aktuelnog svjetskog prvaka, Fudbalski savez Njemačke i dalje ima potpuno povjerenje u Leva, koji je zatražio nekoliko slobodnih dana da “sabere utiske”.

Lev je 2006. godine, poslije Mundijala u Njemačkoj, preuzeo reprezentaciju od Jurgen Klinsmann, nakon čega je na sva četiri velika takmičenja, osim u Rusiji, stizao do polufinala.

On je 2014. godine osvojio titulu svjetskog prvaka u Brazilu, pobjedom u finalu protiv Argentine poslije produžetaka (1:0).

Njemačka je na Mundijalu u Rusiji izgubila od Meksika (0:1) i Južne Koreje (0:2), a jedinu pobjedu je ostvarila protiv Švedske (2:1).

Lev je sa Savezom produžio ugovor do 2022. godine

Posted by on 2018-07-04. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login