Billy Idol dolazi u Hrvatsku

Billy Idol

Billy Idol nastupa u Zagrebu

Legendarni rocker Billy Idol prvi put stiže u Hrvatsku u sklopu T-Mobile INmusic festivala koji se održava od 22. do 23. juna u Zagrebu.

Svi obožavatelji ovog britanskog pjevača moći će uživati u live izvedbi hitova poput “White Wedding”, “Dancing With Myself”, “Hot In The City” i “Rebel Yell”.

Billy Idol u svojih 35 godina na sceni obilježio je jedan značajan dio muzičke historije od osamdesetih nadalje.

Počevši muzičku karijeru sredinom sedamdesetih u sastavu Generation X, jednim od prvih punk bendova u Britaniji, Billy Idol ubrzo je krenuo svojim putem.

Već na prvom albumu “Billy Idol” iz 1982. godine našli su se hitovi, a danas i evergreeni, “Hot In The City” i kultna pjesma “White Wedding”, koje su ga lansirale u zvijezde. Nakon toga slijede hitovi poput “Rebel Yell”, “Eyes Without A Face”, “Flesh For Fantasy”, “Catch My Fall”, “Sweet Sixteen”, “Mony Mony” i drugi.

Billy Idol se nedavno spominjao i kao moguća zamjena za vremešnog frontmena Aerosmitha, Stevena Tylera, koji je u studenom prošle godine zbog ovisnosti o lijekovima završio na rehabilitaciji. Na kraju se ispostavilo da se Tyler vratio u grupu te će zajedno s ostalim članovima Aerosmitha nastupati na njihovoj europskoj ljetnoj turneji koja počinje u Švedskoj 10. juna.

Nastup na T-Mobile INmusicu potvrdili su i pioniri trip hopa Massive Attack, zatim LCD Soundsystem, Flogging Molly, !!! (Chk Chk Chk), Broken Social Scene, Rise Against…

bih-x.info

Posted by on 2010-03-08. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login