Bjelašnica: Otvaranje zimske turističke sezone 15. decembra

Bjelašnica, turizam, skijanje
Bjelašnica

Iako raspolažu skromnim budžetom od 30.000 KM, Ministarstvo privrede KS, ZOI’84, Hotel Maršal i Općina Trnovo odlučili su da ovu manifestaciju ipak održe i ujedinjeni promoviraju pozitivnu stranu planinskog okruženja.

“Ljudi su prepušteni sami sebi i moramo se uključiti više u ovo sve. Sva dešavanja će biti održana u Hotelu Maršal i ispred njega. Topovi za osnježivanje su već upaljeni. Uključit ćemo sve segmente i bit će zanimljivo. Bitno je istaći da Bjelašnica i Igman imaju svoju draž i bez firmi, ali moramo i mi nešto promovirati i ponuditi sadržaje.

Cijene su pristupačne, a za đake ćemo imati besplatan prijevoz. GRAS će biti spreman s redovnom linijom”, rekao je ministar privrede KS Emir Hrenovica. Manifestacije će trajati od 11 do 15 sati, a sve prostorije Hotela Maršal će biti na raspolaganju u ovu svrhu. “Zvanično otvorenje bit će u diskoteci hotela. Za sve posjetioce bit će osiguran besplatan grah. Imat ćemo i mini sajam na kojem će se izlagati rukotvorine žena sa Bjelašnice. Ovo je prvi put da su se svi hotelijeri ujedinili zahvaljujući ministru Hrenovici. Kada je sezona svi brinu o nama, a ljeti i na proljeće nema nas nigdje”, rekao je direktor hotela Zahid Bešović.

Na otvorenju je u okviru Čoko-festa planiran i Dječiji dan radosti, a organizator – Udruženje Razvojni koncept obećalo je dan za pamćenje. “Bilo bi dobro da u ovom trenutku kada svi kukaju mi ne kukamo i iskoristimo ono što imamo”, rekao je direktor udruženja Benjamin Dragolj.

Radnici KJKP ZOI’84 vrijedno su radili u proteklom periodu i svakodnevno rade na uređenju staze. “Mi smo spremni što se tiče ljudskog faktora, a nadamo se da će biti snijega da uredimo i dio ski-staze”, rekao je v. d. direktora ZOI’84 Džemal Bisić. Ministarstvo privrede KS, Turistička zajednica KS i Hotel Maršal izdvojili su po 10.000 KM za manifestaciju otvorenja zimske turističke sezone.

Ministar Hrenovica pozvao je sve građane da dođu i prodišu na čistom planinskom zraku, a poseban poziv uputio je političarima poručivši da bi to mogao biti dan kada se mogu dogovoriti kako unaprijediti sadržaje i turističku sezonu na ovim planinama u budućnosti.

Posted by on 2013-12-10. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login