Blatter iznenađen proglašenjem Messija za najboljeg igrača

FIFA, Sepp Blatter

FIFA, Sepp Blatter

Predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA) Sepp Blatter je izjavio da je bio iznenađen kada je vidio da je Lionel Messi proglašen za najboljeg fudbalera proteklog Mundijala u Brazilu.

“Da budem diplomata ili da iskreno kažem? Vidite, bio sam iznenađen kada sam vidio da je Messi došao po nagradu za najboljeg igrača Prvenstva. Međutim, njegov doprinos i golovi koji su Argentinu doveli do finala pokazuju da je to ispravna odluka”, kazao je Blatter na današnjoj konferenciji za novinare.

Dan nakon završetka Mundijala i pred sam odlazak iz Brazila, Blatter je podsjetio da je kao predsjednik FIFA-e učestvovao u organizaciji pet posljednjih Mundijala te da je organizaciji FIFA-e, od mogućih 10, dao visoku ocjenu 9,25.

Istakavši kako je prvenstvo u Brazilu bilo drugačije od ranijih i kako smo gledali napadački fudbal, Blatter je kazao da su dodatna uzbuđenja viđena u produžecima i jedanaestercima nekoliko utakmica. On je sinoćnje finale između šampiona Njemačke i poražene Argentine okarakterisao ratom između dvije strane.

Blatter je naglasio da će biti teško na narednim Mundijalima ponuditi nešto novo i drugačije.

Komentirajući suđenje na prvenstvu, Blatter je kazao da postoje kritike zbog toga što su sudije pokazale mali broj žutih kartona i dodao da s druge strane imamo činjenicu da se na ovom prvenstvu povrijedio mnogo manji broj igrača nego ranije.

Osvrnuvši se i na oštru kaznu FIFA-e kojom je zbog ujeda italijanskog igrača za rame, urugvajski napadač Luis Suarez dobio zabranu igranja devet utakmica, Blatter je kazao da će takva kazna zasigurno rastužiti igrača, ali da u svojstvu predsjednika FIFA-e mora poštivati odluku nezavisnog komiteta koji ju je izrekao.

Na upit novinara da komentira negodovanja i zvižduke koje su mu uputili navijači na stadionu Maracana tokom finala, Blatter je kazao da nema šta da kaže o tome, jer se to u svijetu fudbala dešava.

Posted by on 2014-07-15. Filed under Sport, Svjetsko fudbalsko prvenstvo. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login