Boris Becker novi trener Novaka Đokovića

Boris Becker

Boris Becker

Legendarni njemački teniser Boris Becker novi je trener Novaka Đokovića, a Marjan Vajda ostaće u stručnom štabu. Đoković i Becker počeće sa zajedničkim treninzima narednih dana, kada kreću sa pripremama za prvi Grand Slam sezone u Australiji, koji počinje 13. januara.

“Drago mi je što ću sarađivati sa Borisom Beckerom i vjerujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare sa najvećih takmičenja. Također, riječ je o odličnom čovjeku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, sveži pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj proceni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju” – izjavio je Đoković.

Becker do sada nikada nije radio kao trener, a otkad se povukao iz tenisa 1999. godine uglavnom je bio teniski saradnik u medijskim kućama – radio je za Sky sports i BBC.

“Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uvjeren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate i učiniću sve što mogu da mu pomognem u napadu na nove Grand Slamove i druge titule” – rekao je 46-godišnji Becker.

Tokom teniske karijere Nijemac je osvojio šest Gran Slam itula, koliko i Đoković do sada, a od toga je tri puta slavio na Wimbledon, dva puta u Melbournu i jednom na US openu.

Posted by on 2013-12-19. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login