Bosanskom Šamcu potrebne životne namirnice, pumpe i pitka voda

Bosanski Šamac, poplaveBosanskom Šamcu su nakon poplava potrebni svi vidovi humanitarne pomoći: životne namirnice, lijekovi, pitka voda, pumpe za ispumpavanje, isušivači kao i timovi za dezinfekciju, budući da je broj objekata zahvaćenih poplavom veliki.

Iz Civilne zaštite RS-a jutros navode da se grad još uvijek nalazi pod vodom, čija dubina na pojedinim mjestima iznosi i do metar, iako gradu više ne prijeti neposredna opasnost od poplava.

U toj općini vrši se zbrinjavanje ljudi koji se još uvijek nalaze u poplavljenom području.

Na dijelovima općine gdje se voda povukla vrši se čišćenje i dezinfekcija objekata, kao i uklanjanje uginulih životinja uz nadzor veterinarskih službi, a na dijelovima koji su još uvijek pod vodom vrši se ispumpavanje.

U toku je asanacija terena. Na ispumpavanju vode angažovane su dvije pumpe većeg kapaciteta, od kojih je jedna iz Njemačke a druga iz Poljske.

Pomoć poplavljenim prižaju pripadnici civilne zaštite i crvenog krsta, lokalno stanovništvo, volonteri, timovi za dezinfekciju i veterinarski timovi.

Posted by on 2014-05-25. Filed under Šamac / Domaljevac, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login