Brisel: Otvorena izložba “Stazama stećaka”

stećakU suradnji Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Dubravke Šuice i Regionalne razvojne agencije Dubrovačko – neretvanske županije DUNEA, u Europskom parlamentu danas je otvorena je međunarodna izložba  “Stazama stećaka”, saopćio je Ured za odnose s javnošću Europske pučke stranke.

Riječ je o projektu koji obuhvata četiri države, a financiran je od Europske komisije.

U Hrvatskoj je obrađen lokalitet Novakovo greblje u Čepikućama, u Bosni i Hercegovini izabran je lokalitet Bijača kod Ljubuškog, u Srbiji je obrađen lokalitet Grčko groblje u selu Hrta kod Prijepolja, te u Crnoj Gori lokalitet Marina šuma kod Pljevlja.

“Izložbe i projekti poput ovih obogaćuju našu kulturnu baštinu, te nas istovremeno potiču i osvješćuju da krenemo u potragu za neotkrivenim blagom, među kojim će zasigurno pronaći još pokoji biser”, kazala je tokom otvaranja izložbe voditeljica hrvatske delegacije u Europskoj pučkoj stranci Dubravka Šuica.

“Koliko su vrijedni  stečci pokazuje i činjenica da su dvije lokacije nominirane za popis UNESCO-ovog fonda svjetske baštine”, rekao je , župan Dubrovačko – neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Posted by on 2014-10-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login