‘Budi realan, traži nemoguće’

Earth Plug U povodu izložbe „Budi realan, traži nemoguće“, austrijski umjetnik ILA je u Sarajevu postavio svoj rad „Earth Plug“.

On je za ovu priliku napravio par tzv. „utičnica“, od kojih svaka sadrži Möbius trake koji predstavljaju simbol beskonačnosti. To  svoje djelo je ugradio u jednu ploču kamene ograde kod mosta Čobanija (zidić prekoputa glavne pošte).

Druga „utičnica“ je postavljena u Grazu, simbolizirajući tako vezu između Graza i Sarajeva.

Otvorenje izložbe koja je nastala kao kreativna inicijativa umjetnika i umjetnica Sarajeva i austrijskog Graza održat će se danas na šest lokacija na kojoj će svoje radove predstaviti više od 20 umjetnika i umjetnica koji se tematski odnose na pitanja identiteta i života. Službeno otvaranje izložbe desit će se u Sarajevskom ratnom teatru SARTR u 20.00 sati, u kojem su postavljeni radovi sarajevskog dvojca Kurt&Plasto, Adle Isanović i umjetnika ILA iz Austrije, tijekom kojeg će grupa G.R.A.M. izvesti performans.

Izložba „Budi realan, traži nemoguće“ je bila postavljena u Grazu u Galeriji asocijacije za savremenu umjetnost „Rotor“, a izložba u Sarajevu traje od 26.04. do 09.05.2012. godine.

Posted by on 2012-04-27. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login