Bugarski kradljivac automobila postao savjetnik u BMW-u

BMW

BMW

Tridesetdvogodišnji Bugarin, poznat po krađi vozila, postao je plaćeni savjetnik vodeće njemačke automobilske marke “BMW”.

Bivši šef kriminalističkog biroa policije u Beču Maksimilijan Edelbaher izjavio je sofijskom dnevniku “Standard” da je Bugarin po imenu Dimitar, nakon serije krađa vozila u Beču, najprije bio angažovan od strane BMW-a, ali da je zatim započeo da savjetuje i policiju i njemačke osiguravajuće kompanije, te da drži predavanja austrijskim i njemačkim policajcima.

“Ovaj čovjek je kompjuterski genije koji sa izrađenim ‘magičnim’ uređajem, dugačkim oko dva-tri centimetra, otvara skupe limuzine za manje od pet sekundi”, rekao je Edelbaher, koji je gost na Međunarodnom simpozijumu za policijske rukovodioce u Sofiji.

Prema njegovim riječima, Dimitar je bio prinuđen na saradnju sa osiguravajućim kompanijama i proizvođačima automobila, nakon što je protiv njega pokrenuta istraga.

“Standard” navodi da ovaj kradljivac automobila trenutno štiti automobile od krađa.

Posted by on 2014-08-01. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login